PEG-60 Almond Glycerides

Good

Emollient

PEG-60 Almond Glycerides w skrócie

  • Derivative of fatty acids from almond oil
  • Functions as a skin-conditioning agent, emollient, and emulsifier
  • Found non-irritating even in concentrations up to 20%

PEG-60 Almond Glycerides opis

PEG-60 almond glycerides is the polyethylene glycol (PEG) derivative of fatty acids from almond oil. This ingredient functions as an emollient, skin-conditioning agent, and emulsifier, among others. It has plant (that being the almond) and synthetic properties and is not considered a problematic ingredient unless you have a nut allergy that includes almonds. A 2020 assessment of the independent Cosmetic Ingredient Review panel found that PEG-60 almond glycerides were not irritating, even in concentrations up to 20%.

PEG-60 Almond Glycerides odnośniki

  • International Journal of Toxicology, September 2020, ePublication
  • Journal of Applied Cosmetology, January-March 2010, pages 1-11

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.