Rhizobian Gum

Good

Film-Forming Agent

Brak znanych korzyści

Rhizobian Gum w skrócie

  • Polysaccharide gum produced by the fermentation of Rhizobium bacterium
  • Components include glucose, glucuronic acid, and galactose
  • Used as a film-forming and suspending agent
  • Ruled safe as used in cosmetics

Rhizobian Gum opis

Rhizobian gum is a polysaccharide gum produced by the fermentation of Rhizobium bacterium, a type of bacteria found in the roots and stems of sunflowers and wheat. Some of its components include the sugars glucose, glucuronic acid, and galactose. In cosmetics, rhizobian gum serves as a film-forming agent and a suspending agent. It can also be used as a thickener. The independent Cosmetic Ingredient Review panel has ruled rhizobian gum is safe as used in cosmetics. Typical usage levels in cosmetics are 0.05–2% and is sometimes combined with similar ingredient acacia senegal gum.

Rhizobian Gum odnośniki

  • International Journal of Toxicology, 2016, pages 5S-49S
  • https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/rhizobian-gum

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.