Xanthan Gum

Good

Texture enhancer

Brak znanych korzyści

Xanthan Gum w skrócie

  • Is a polysaccharide, which is a type of carbohydrate
  • Used as a thickening agent, texture enhancer, and to stabilise emulsions
  • Is named for the bacteria Xanthomonas campestris
  • Can also be used as a food additive, especially in sauces and salad dressings

Xanthan Gum opis

Xanthan gum is a polysaccharide, a type of carbohydrate consisting of several sugar molecules bonded together. It is produced from the fermentation of simple sugars. The fermentation process uses the bacteria _Xanthomonas campestris_, which is where this ingredient’s name is derived. Xanthan gum in skin care is used as a thickening agent, texture enhancer, and to stabilise emulsions, which is a general term for mixtures of unlike substances such as oil and water. Because of this ability it is also included as an additive in many food products, particularly in sauces and salad dressings.

Xanthan Gum odnośniki

  • Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, March 2021, Volume 612
  • Natural Polysaccharides in Drug Delivery and Biomedical Applications, 2019, Pages 121-144
  • Journal of Applied Polymer Science, March 15, 2018, Volume 135, Issue 11
  • Journal of Food Engineering, September 2011, Volume 106, Issue 1, pages 1-12
  • Biotechnology Advances, November 2000, Volume 18, Issue 7, pages 549-579

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.