Methyl Gluceth-20

Good

Humectant

Methyl Gluceth-20 w skrócie

  • Functions as a moisturising and conditioning ingredient
  • According to its manufacturer, it has a low irritation potential
  • Made by combining polyethylene glycol with glucose (sugar)
  • Ruled safe as used in cosmetics

Methyl Gluceth-20 opis

Methyl gluceth-20 is made by combining polyethylene glycol with glucose to create a new compound. In cosmetics, it functions as a humectant and conditioning ingredient. According to its manufacturer, methyl gluceth-20’s (also known by its trade name, Glucam ™ E-20) low irritation potential makes it ideal for sensitive skin formulations. The independent Cosmetic Ingredient Review panel has found methyl gluceth-20 safe as used in cosmetics, where concentrations range from 4–15%, with rinse-off products typically containing greater amounts.

Methyl Gluceth-20 odnośniki

  • International Journal of Toxicology, Supplement, November 2016, pages 12S–40S
  • https://www.lubrizol.com/Personal-Care/Products/Product-Finder/Products-Data/Glucam-E-20-humectant

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.