Aluminum/Magnesium Hydroxide Stearate

Good

Emulsifier

Brak znanych korzyści

Aluminum/Magnesium Hydroxide Stearate w skrócie

  • Aluminum and magnesium hydroxides + stearic acid
  • Texture enhancer
  • Emulsifier
  • Improves viscosity
  • Used in amounts from 1.5-30%

Aluminum/Magnesium Hydroxide Stearate opis

Aluminum/magnesium hydroxide stearate is a compound that combines the opacifier aluminum hydroxide with absorbent magnesium hydroxide and the fatty acid stearic acid. The resulting ingredient is used as a texture enhancer in cosmetics, particularly in creams and lotions. Aluminum/magnesium hydroxide stearate is used specifically to help emulsify formulas and enhance viscosity. Typical usage rates are generally low (around 1.5%), though in some thicker products the amount can be up to 30%.

Aluminum/Magnesium Hydroxide Stearate odnośniki

  • CoSmile Europe, Website, Accessed September 2025
  • SpecialChem, Website, Accessed September 2025
  • CosIng, Website, Accessed September 2025

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.