Zinc Sulfate

Worst

Preservative

Brak znanych korzyści

Zinc Sulfate w skrócie

  • Created through the reaction of sulfuric acid and zinc oxide
  • Said to have preservative and anti-acne properties
  • Conflicting reports and research surround its ability to help acne-prone skin
  • Can cause skin sensitization when applied topically

Zinc Sulfate opis

Chemical compound resulting from the interaction of zinc with sulfuric acid. There is little research showing this to be beneficial for skin. The information that is available shows that it can be a skin sensitizer when used in large amounts. A small amount of zinc sulfate is sometimes used in high-strength vitamin C treatments to stabilise the vitamin C (typically seen on the ingredient list as ascorbic acid). In these instances, the zinc sulfate is unlikely to be a source of skin sensitivity.

Zinc Sulfate odnośniki

  • International Journal of Toxicology, January 2024, ePublication
  • Dermatology Research and Practice, July 2014, ePublication

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.