Undaria Pinnatifida (Algae) Extract

Best

Antioxidant

Undaria Pinnatifida (Algae) Extract opis

_Undaria pinnatifida_, also known as brown algae, is a type of seaweed that’s also edible. As with most seaweeds, it’s a rich source of nutrients, and those benefit skin when applied topically. Among the benefits from applying brown algae to skin are antioxidant from its polyphenols, hydration from its polysaccharides, and soothing, thanks to a compound known as fucoidan. [br] [br] In vitro (test tube) research has shown this type of algae plays a disruptive role in the pathway melanin (skin pigment) takes to make it to skin’s surface. In theory, topical use may keep discolourations at bay. [br] [br] Some research indicates brown algae has more antioxidants than red or green algae, but topically, all of them can thwart the cascade of damage common airborne pollutants can trigger on skin.

Undaria Pinnatifida (Algae) Extract odnośniki

  • Marine Drugs, November 2018, ePublication
  • Cosmetics, February 2018, ePublication; and April 2015, pages 66-81
  • Oncotarget, March 2017, pages 17,887-17,896
  • Interdisciplinary Toxicology, May 2014, pages 89-92

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.