Triolein

Best

Emollient

Triolein w skrócie

  • Triglyceride derived from glycerin and three units of oleic acid
  • Used as a skin protectant, conditioning agent, and emollient
  • Exhibits many characteristics of oleic acid
  • Can have anti-inflammatory benefits + help reduce oxidative stress
  • Ruled safe as used in cosmetics

Triolein opis

Triolein is a triglyceride derived from glycerin and three units of the fatty acid oleic acid. In cosmetics, it is used as a skin conditioning agent, and emollient. It exhibits many of the same characteristics as oleic acid itself. Some studies have suggested that triolein also has soothing effects and can reduce oxidative stress in skin damaged by UVB radiation. The independent Cosmetic Ingredient Review panel has ruled triolein safe as used in skin care products. Typical usage levels of triolein in cosmetics are on the low side, ranging from 0.00053%–0.14%.

Triolein odnośniki

  • International Journal of Toxicology, December 2022, pages 22-68
  • Journal of Dermatological Science, February 2017, pages 124-130

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.