Stearyl Heptanoate

Brak oceny

New ingredients

Stearyl Heptanoate w skrócie

  • Ester of stearyl alcohol and heptanoic acid
  • Functions as a humectant and emollient
  • Ruled safe in its current usage
  • Usage percentages range from 0.07%-8%
  • Waxy solid in its raw form

Stearyl Heptanoate opis

Stearyl heptanoate is the ester of stearyl alcohol, a type of fatty alcohol, and heptanoic acid, a fatty acid. In cosmetics, it functions as a humectant and emollient. It is a common ingredient in lipsticks and is included in some eyeliner formulas as well. The independent Cosmetic Ingredient Review has ruled that in its current usage, stearyl heptanoate is safe. The Personal Care Products Council reports that usage of stearyl heptanoate in cosmetics ranges in amounts from 0.07%-8%. In its raw form, stearyl heptanoate is a waxy solid.

Stearyl Heptanoate odnośniki

  • UL Prospector, Accessed January 2023, ePublication
  • International Journal of Toxicology, September-October 2012, pages 141S-6S

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.