Sorbitan Tristearate

Good

Emulsifier

Brak znanych korzyści

Sorbitan Tristearate w skrócie

  • Surfactant and emulsifier
  • Derived from natural sugar sorbitol
  • Ruled safe as used in cosmetics
  • In its raw form, has a waxy consistency and light cream to tan color

Sorbitan Tristearate opis

Sorbitan tristearate is a surfactant and emulsifier used in cosmetics and food products. It is derived from sorbitol, a natural sugar that acts as a humectant. In addition to its function as an emulsifier in cosmetics, sorbitan tristearate is used commercially in food products, where it works as an emulsifier for chocolate and helps prevent crystals from forming in coconut oil. In its raw form, sorbitan tristearate has a waxy consistency and a light cream to tan color. It has been ruled safe in its usage in cosmetics, where its usage range is between 0.13-2.6%.

Sorbitan Tristearate odnośniki

  • Savannah Surfactants, Supplier, Accessed January 2023, ePublication
  • Process Biochemistry, October 2019, pages 143-155
  • International Journal of Toxicology, September/October 2019, pages 60S-80S

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.