Rosemary Extract

Good

Plant extracts

Rosemary Extract opis

Rosemary extract can have antioxidant benefit for skin, but its aromatic components can cause sensitivity. However, in most skin care products the amount of rosemary extract is unlikely to be a risk, and rosemary extract is much less of a problem for skin than rosemary oil because the extract usually doesn’t contain much, if any, of rosemary oil’s volatile fragrance components. Research has shown that rosmarinic acid, one of the components in rosemary extract, has a calming effect on skin, which may be useful for mitigating several common skin issues. Rosmarinic acid is an antioxidant, as is caffeic acid, another naturally occurring component of rosemary.

Rosemary Extract odnośniki

  • Pharmacognosy Review, January-June 2014, pages 52-60
  • Journal of Medicinal Food, April 2013, pages 324-333
  • Chemical Research in Toxicology, November 2001, issue 4, pages 1546-1551
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, September 1999, issue 10, pages 3,954-3,962

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.