Potassium Aspartate

Good

New ingredients

Potassium Aspartate w skrócie

  • Combination of potassium and aspartic acid
  • Found naturally in sugar cane and sugar beets
  • Helps restore skin’s barrier
  • Soothes skin

Potassium Aspartate opis

Potassium aspartate is a combination ingredient, in this case, the pairing of the mineral potassium and the salt form of the amino acid aspartic acid. It is found naturally in sugar cane and sugar beets but can also be lab synthesised. Aspartic acid is considered a non-essential amino acid, meaning it is produced by both plants and animals. Applied topically, potassium aspartate helps restore skin’s barrier and soothe the look of redness. It is also used in oral medications, where it is believed to function as a neurotransmitter.

Potassium Aspartate odnośniki

  • https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Potassium-L-aspartate
  • Society of Cosmetic Scientists of Korea, March 2015, pages 63-71
  • Pediatric Dermatology, November/December 2014, pages 683-691

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.