Polyglyceryl-2 Tetraisostearate

Good

Emollient

Polyglyceryl-2 Tetraisostearate w skrócie

  • Used as emollient, surfactant, and emulsifier
  • Vegan ingredient
  • Deemed safe as used in cosmetics
  • Yellow liquid in its raw form

Polyglyceryl-2 Tetraisostearate opis

Polyglyceryl-2 tetraisostearate is a vegan ingredient that has several functions in cosmetics, including the ability to work as an emollient, a surfactant, and emulsifier. This makes it an appealing addition to moisturisers. In its raw form, polyglyceryl-2 tetraisostearate is a yellow liquid. It is ruled safe for as currently used in cosmetics (where its maximum concentration is 7%) by the independent Cosmetic Ingredient Review panel.

Polyglyceryl-2 Tetraisostearate odnośniki

  • https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/polyglyceryl-2-tetraisostearate
  • https://www.ulprospector.com/en/asia/PersonalCare/Detail/19547/532840/COSMOL-44V-SALACOS-44V
  • https://www.cir-safety.org/sites/default/files/PGlyFE092016FR.pdf

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.