Pisum Sativum (Pea) Extract

Best

Antioxidant

Pisum Sativum (Pea) Extract w skrócie

  • Extract derived from the garden pea
  • Contains antioxidants (ellagic acid, beta-sitosterol, gallic acid, and quercetin)
  • Can help reduce factors within skin that lead to signs of sensitivity
  • Also classified as a skin-conditioning agent

Pisum Sativum (Pea) Extract opis

Pisum sativa (pea) extract is the Latin name for the garden pea. It has documented antioxidant ability thanks to its natural content of ellagic acid, beta-sitosterol, gallic acid, and quercetin. These antioxidant properties help reduce factors within skin that lead to redness and other signs of sensitivity. It is also classified as a skin-conditioning agent. When used in higher amounts in cosmetics, the starch portion of peas can help to thicken products; however, generally it’s used in much lower amounts for its antioxidant and skin-calming benefit.

Pisum Sativum (Pea) Extract odnośniki

  • BMC Complementary and Alternative Medicine, March 2017, ePublication
  • Pharmacognosy Review, January-June 2017, pages 39-42
  • British Journal of Nutrition, August 2012, Supplement, pages S3-S10

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.