Peucedanum Japonicum Leaf/Stem Extract

Good

Antioxidant

Peucedanum Japonicum Leaf/Stem Extract w skrócie

  • Derived from Japanese parsley
  • Has antioxidant properties
  • Can fight oxidative stressed caused by blue light
  • Has soothing benefits

Peucedanum Japonicum Leaf/Stem Extract opis

_Peucedanum japonicum_ leaf/stem extract is derived from a plant more commonly known as Japanese parsley or coastal hog fennel. Research demonstrates the leaves and stems from this plant have free radical-fighting properties thanks to their many antioxidant compounds. Of particular interest are studies showing these parts of the plant can fight oxidative stress caused by exposure to blue light. Other studies indicate in addition to these benefits, the leaves and stems of _Peucedanum japonicum_ also interrupt pathways that cause inflammation, meaning it has skin soothing potential. Use levels of _Peucedanum japonicum_ leaf/stem extract in cosmetics is typically 0.5–2%.

Peucedanum Japonicum Leaf/Stem Extract odnośniki

  • Molecules, August 2023, pages 1-11
  • Journal of Ethnopharmacoloy, June 2023, ePublication
  • Antioxidants, May 2023, pages 1-23

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.