PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate

Good

Texture enhancer

Brak znanych korzyści

PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate w skrócie

  • Thickener used in hair and skin care products
  • Also an emulsifier
  • Ruled safe as used in cosmetics
  • Appears as a slightly yellowish liquid in its raw form

PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate opis

PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate is a thickener used in hair and skin care products, especially in formulas that are difficult to thicken. It is also an emulsifier and can help stabilise formulations by enhancing the solubility of key ingredients. PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate has been ruled safe as used in cosmetics. In it raw form, it is a slightly yellowish liquid. It’s often combined with emollient and emulsifying cleansing agent PEG-& glyceryl cocoate.

PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate odnośniki

  • https://www.upichem.com/products/peg-200-hydrogenated-glyceryl-palmatepeg-7-glyceryl-cocoate/
  • https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/peg-200-hydrogenated-glyceryl-palmate
  • Toxicological Research, June 2015, pages 105–136

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.