Octyl Salicylate

Best

UV filter

Octyl Salicylate opis

Octyl salicylate is a sunscreen agent also known as ethylhexyl salicylate. It’s used to protect skin primarily from UVB rays. This sunscreen active is one of several currently undergoing further safety testing under the purview of the United States Food and Drug Administration (FDA). This testing is to gain a better understanding of the systemic absorption, metabolism, and elimination of these sunscreen actives when small amounts enter the body via topical use. It’s important to know that the presence of this or other sunscreen actives in the body does not mean your health is at risk. It is anticipated that the additional testing being done will reaffirm the safety of these ingredients; however, those who remain concerned can choose sunscreens with mineral actives (titanium dioxide and zinc oxide) which are not included in the FDA’s new call for additional testing.

Octyl Salicylate odnośniki

  • Skin Therapy Letter, 2008, issue 6, pages 5-7

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.