N-Hydroxysuccinimide

Best

Humectant

N-Hydroxysuccinimide w skrócie

  • Used to soften and condition skin
  • Is a reagent, meaning it triggers a reaction that creates a new substance
  • Can trigger the production of peptides and polymers
  • Is a white solid in its raw form

N-Hydroxysuccinimide opis

N-hydroxysuccinimide is a synthetic ingredient used in cosmetics as an ester to soften and condition skin. It’s also a reagent, a substance used to trigger a reaction that leads to a new substance, such as peptides and polymers. Not surprisingly, it is most often found in glycerin-based blends that contain peptides. The recommended range for these blends is typically 2–5%. In its raw form, it is a white solid. N-hydroxysuccinimide has no known safety concerns.

N-Hydroxysuccinimide odnośniki

  • Journal of the American Chemical Society, August 2018, pages 9,374-9,378
  • Journal of Biomedical Materials Research, July 2009, pages 70-81
  • Bioconjugate Chemistry, November-December 2001, pages 1,085-1,088

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.