Lactoperoxidase

Best

Humectant

Lactoperoxidase w skrócie

  • Natural enzyme derived from milk
  • Also found in human saliva and mucosal systems
  • Antimicrobial + hydrating action helps restore skin’s microbiome
  • Considered safe as used in cosmetics

Lactoperoxidase opis

Lactoperoxidase is an enzyme derived from milk. It is also found in the human body’s saliva and mucosal systems and serves as a defense against surface microbial infection. In the dairy industry, it is used to deter the proliferation of harmful bacteria in milk and milk products. In skin care, lactoperoxidase’s natural antimicrobial action helps restore skin’s surface flora (its microbiome), leading to a healthier, more hydrated look and feel, and an improvement in pore function. Lactoperoxidase is considered safe as used in cosmetics.

Lactoperoxidase odnośniki

  • Molecules, May 2021, pages 1–22
  • Antibiotics, April 2020, page 159
  • Enzyme Reseach, September 2014, ePublication
  • Journal of Applied Microbiology, May 2006, pages 1034–1042

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.