Lactobacillus/Rye Flour Ferment

Best

Humectant

Lactobacillus/Rye Flour Ferment opis

_Lactobacillus_ rye flour ferment is a non-living probiotic made by fermenting rye flour with the microorganism _Lactobacillus_ that’s used to create sourdough bread. In cosmetics, it works as a humectant to draw and hold moisture to skin, helps to balance the natural flora that populate skin’s surface, aids in visibly repairing skin’s barrier, improves signs of dry skin conditions, and can have a calming action. As probiotic _Lactobacillus_ rye flour ferment breaks down on skin, it creates lactic acid, a postbiotic ingredient with many benefits for skin.

Lactobacillus/Rye Flour Ferment odnośniki

  • Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, December 2016, pages 2,038-2,047
  • PLoS One, February 2016, ePublication; and April 2014, ePublication
  • SOFW Journal, March 2014, pages 2-9

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.