Lactobacillus/Portulaca Oleracea Ferment Extract

Best

Antioxidant

Lactobacillus/Portulaca Oleracea Ferment Extract w skrócie

  • Created by fermentation of the purslane plant
  • Has antioxidant benefits
  • Fermentation can promote further benefits
  • Also a skin conditioning ingredient

Lactobacillus/Portulaca Oleracea Ferment Extract opis

_Lactobacillus/Portulaca oleracea_ ferment extract is the product of fermenting the extract of the _Portulaca oleracea_ plant – also known as purslane – with a specific strain of bacteria, in this case, _Lactobacillus_. This fermentation process likely heightens the benefits naturally present in the plant and creates new substances which may further benefit skin, such as enhanced smoothing and conditioning. Purslane is a good source of antioxidants, including vitamins A, C, and E, plus glutathione. It also contains genistein, which can help improve the appearance of lax skin. Use levels of _Lactobacillus/Portulaca oleracea_ ferment extract in cosmetics range from 1–5% depending on the blend.

Lactobacillus/Portulaca Oleracea Ferment Extract odnośniki

  • SpecialChem, Website, Accessed August 2025

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.