Glycine Soja Protein

Good

Antioxidant

Glycine Soja Protein w skrócie

  • A mix of proteins from the wild soybean plant
  • Has antioxidant properties
  • Also a moisturizing ingredient
  • Ruled safe as used in cosmetics

Glycine Soja Protein opis

_Glycine soja_ protein is extracted from the wild soybean plant, _Glycine soja_ (as opposed to the domesticated version of the plant, _Glycine max_). Like other parts of soybeans, the proteins from this plant have antioxidant properties. This ingredient is also an emollient, helping to condition skin and prevent moisture loss. Among the proteins in soy are albumins and globulins, found in many other legumes, which is the food group soybeans are in. The independent Cosmetic Ingredient Review has ruled _Glycine soja_ protein safe in its current usage, where the maximum concentration of use is 0.9%.

Glycine Soja Protein odnośniki

  • SpecialChem, Website, Accessed October 2025
  • International Journal of Toxicology, August 2023, pages 102S-113S

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.