Escin

Best

Antioxidant

Escin w skrócie

  • Main saponin of the horse chestnut tree
  • Exhibits antioxidant properties
  • Could also have topical anti-inflammatory properties
  • Also known as aescin

Escin opis

Escin, also called aescin, is the main saponin (a type of carbohydrate) of _Aesculus hippocastanum_, or horse chestnut, a tree native to parts of Europe, Asia, the Middle East, and North America. Like most plant extracts, it exhibits antioxidant properties. Of most interest though to researchers, however, is its potential to mitigate factors that can lead to inflammation. Though this research is primarily linked to oral use, there’s exciting potential for it to have the same benefits when applied topically as well.

Escin odnośniki

  • Pharmacology, Toxicology & Pathology, December 2021, ePublication
  • Journal of Basic and Clinical Physiology and Pharmacology, July 2020, ePublication
  • Drug Development Research, November 2019, pages 921-932
  • Drug Design, Development and Therapy, September 2019, pages 3425–3437
  • Chinese Journal of Natural Medicines, February 2018, pages 105-112

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.