Enzymes

Good

Exfoliant

Enzymes opis

Vast group of proteins, produced by all living things, that act alone or with other ingredients as catalysts in chemical and biological reactions. Enzymes are divided into six main categories: oxidoreductases, transferases, hydrolases, lyases, isomerases, and ligases. The names of most, but not all, enzymes end in -ase. Enzymes are used in skincare products to prompt exfoliation. Most enzymes are finicky about how and under what conditions they will act. Sometimes several enzymes are required to carry out a particular reaction, and their actions are affected by temperature and pH. Some enzymes depend on the presence of other enzymes, called coenzymes, to function, or they depend on a specific body temperature. It would require an exceptionally complicated process to stimulate enzyme activity via topical application to skin.

Enzymes odnośniki

  • Annals of Clinical and Laboratory Science, March-April 1977, pages 93-98
  • Journal of Proteome Research, May-June 2005, pages 967-971
  • International Journal of Cosmetic Science, April 2000, pages 85-94

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.