Diazolidinyl Urea

Bad

Preservative

Brak znanych korzyści

Diazolidinyl Urea opis

Diazolidinyl urea is a water-soluble preservative. This preservative is considered safe for use at concentrations up to 0.5%, although it’s usually present at lower concentrations because it’s typically part of a blend with other preservatives (such as parabens). Diazolidinyl urea can be a formaldehyde-releasing preservative. Although that sounds scary, the amount of formaldehyde released is well below the recommended limits of exposure. Moreover, other ingredients (such as proteins) in a product cause the free formaldehyde to evaporate and become inactive before it could possibly harm skin. See formaldehyde-releasing preservative

Diazolidinyl Urea odnośniki

  • Steinberg, David C., Preservatives for Cosmetics, Third Edition, Allured Books, 2012, pages 67-68
  • Contact Dermatitis, August 2011, pages 81-91; and January 2006, pages 50-58
  • International Journal of Toxicology, March-April 1990, issue 2, pages 229-245

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.