Cetearyl Ethylhexanoate

Good

Texture enhancer

Cetearyl Ethylhexanoate w skrócie

  • Mixture of a derivative of fatty alcohol cetearyl alcohol and a fatty acid from olives
  • Works to make emulsions stable
  • Often used in cleansers because it attracts both oil and water
  • White, waxy solid in its raw form

Cetearyl Ethylhexanoate opis

Cetearth-6 olivate is a mixture of a derivative of fatty alcohol cetearyl alcohol and a fatty acid from olives. It works to make emulsions stable and offers skin-smoothing emollient properties. It is often used in soaps and shampoos because of its ability to attract both oil and water. According to one of its suppliers, in its raw form it is a white, waxy solid. Typical usage levels in rinse-off or leave-on products ranges from 2–4%.

Cetearyl Ethylhexanoate odnośniki

  • CosmeticsInfo.org, Accessed December 2021, ePublication
  • HallStar, Accessed December 2021, ePublication
  • International Journal of Molecular Sciences, January 2018, pages 1–21
  • PLoS One, September 2012, pages 1–6

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.