C18-38 Alkyl Hydroxystearoyl Stearate

Good

Emollient

C18-38 Alkyl Hydroxystearoyl Stearate w skrócie

  • Skin conditioning emollient
  • Derived from stearic acid
  • Helps improve product texture
  • Used in ranges from 1-15%

C18-38 Alkyl Hydroxystearoyl Stearate opis

C18-38 alkyl hydroxystearoyl stearate is a skin conditioning emollient derived from the fatty acid stearic acid. It is added to products both to improve texture and spreadability as well as protect skin from moisture loss. It’s also capable of stabilizing emulsions, working to keep the oil and water phases from separating. Depending on the formula it’s used in (lotion, cream, balm, etc.), usage levels of c18-38 hydroxystearoyl stearate range from 1-15%. This ingredient may be plant-derived, animal-derived (less common), or synthetic.

C18-38 Alkyl Hydroxystearoyl Stearate odnośniki

  • CoSmile Europe, Website, Accessed October 2025
  • SpecialChem, Website, Accessed October 2025
  • FDA.gov, Website, Accessed October 2025

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.