Butyrospermum Parkii Butter

Best

Antioxidant

Butyrospermum Parkii Butter w skrócie

  • Also known as shea butter
  • A plant-derived lipid used as an emollient in cosmetics
  • Helps trap water within skin
  • Also has smoothing and antioxidant benefits

Butyrospermum Parkii Butter opis

_Butyrospermum parkii_ butter (also known as shea butter) is a plant lipid extracted from the karite tree. It is used as an emollient in cosmetics and has smoothing properties for dry skin. _Butyrospermum parkii butter_ doesn’t just have a rich texture; it’s also a rich source of antioxidants, including quercetin, epicatechin gallate, gallocatechin and epigallocatechin, as well as skin-replenishing fatty acids (stearic and linoleic). It is an excellent ingredient to see in products designed to improve dry skin.

Butyrospermum Parkii Butter odnośniki

  • Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, June 2011, pages 45-55
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, October 2003, pages 6,268-6,273
  • Journal of Allergy and Clinical Immunology, February 2009, page S41

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.