Blackberry

Best

Plant extracts

Blackberry w skrócie

  • Group of blackberry-derived plant extracts
  • Provides antioxidant benefits to skin
  • Blackberry extracts can be fruit, seed, leaf or root derived
  • Notable blackberry species include Rubus fruticosus and Rubus villoscus

Blackberry opis

Blackberry is commonly used in skin care for their antioxidant-rich extracts. There are many species of blackberry utilized for cosmetic use, including _Rubus fruticosus_ and _Rubus villoscus_. Their specific benefits for skin depend on species, however, most blackberry extracts work to help defend skin against pro-aging and damaging external aggressors, like UV rays and pollution. Blackberry extracts can be taken from the fruits, seeds, leaves and roots of these plants. They’re used in various amounts in cosmetics, either on their own in amounts from 0.01%–1% or as parts of multi-berry blends whose recommended use levels vary.

Blackberry odnośniki

  • Toxicology and Applied Pharmacology, April 2015, pages 92-99
  • Journal of Agricultural Food Chemistry, June 2002, issue 12, pages 3495-3500

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.