Aroma/Flavor

Average

Fragrance Synthetic and Natural

Brak znanych korzyści

Aroma/Flavor opis

Seeing “aroma/flavour” on an ingredient list can be either good or bad. For example, if the aroma or flavour comes from mint or citrus, it can be sensitising. But if the source is something more innocuous, like vanilla, then it shouldn’t pose a risk. According to the Personal Care Product Council’s Ingredient Database, “Aroma is a term for ingredient labeling used to identify that a product contains a material or combination of materials normally added to a cosmetic to produce or to mask a particular flavour.” The point to be aware of is what kind of flavour your lips (or skin) are being exposed to - and whether or not the exposure poses a risk of sensitivity. Last, be aware that highly flavored lip products can encourage lip-licking - after all, such products do tend to taste good—but they shouldn’t be eaten, and licking your lips too often can cause or worsen dry lips.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Oceny składników

Best

Udowodnione i potwierdzone przez niezależne badania. Wyjątkowy składnik aktywny odpowiedni dla większości typów skóry i problemów skórnych.

Good

Niezbędne do poprawy tekstury, stabilności lub penetracji formuły.

Average

Ogólnie nie podrażnia, ale może mieć problemy estetyczne, stabilności lub inne, które ograniczają jego użyteczność.

Bad

Istnieje prawdopodobieństwo podrażnienia. Ryzyko wzrasta w połączeniu z innymi problematycznymi składnikami.

Worst

Może powodować podrażnienie, stan zapalny, suchość itp. Może przynosić korzyści w niektórych aspektach, ale ogólnie udowodniono, że wyrządza więcej szkody niż pożytku.

nieznany

Nie mogliśmy znaleźć tego w naszym słowniku składników. Rejestrujemy wszystkie brakujące składniki i dokonujemy ciągłych aktualizacji.

Brak oceny

Nie oceniliśmy jeszcze tego składnika, ponieważ nie mieliśmy okazji przeanalizować badań na jego temat.